Starten met een contentkalender!

Een contentkalender is een planningstool die je helpt bij het organiseren en plannen van je contentcreatie- en publicatie-inspanningen. Het stelt je in staat om je content van tevoren te plannen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je op regelmatige basis relevante en waardevolle content publiceert.

Om een contentkalender te maken, volg je deze stappen:

 1. Bepaal je doelen
  Voordat je met het plannen van je content begint, is het belangrijk om te begrijpen wat je met je content wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld de merkbekendheid vergroten, bezoekers naar je website leiden of leads genereren? Als je duidelijk begrijpt wat je doelen zijn, kun je gaan nadenken over de soorten content die je hierbij kunnen helpen.
 2. Definieer je doelgroep
  Je content moet aantrekkelijk zijn voor je doelgroep, dus het is belangrijk om duidelijk te hebben wie zij zijn. Overweeg factoren zoals hun demografische gegevens, interesses en pijnpunten, en gebruik deze informatie om je contentcreatiebeslissingen te begeleiden.
 3. Plan je content
  Als je duidelijk begrijpt wat je doelen en doelgroep zijn, kun je beginnen met het plannen van de specifieke stukken content die je gaat maken. Overweeg factoren zoals het formaat van je content (bijvoorbeeld blogberichten, video’s, infographics), de onderwerpen die je gaat behandelen en de frequentie waarmee je gaat publiceren.
 4. Zet je content in een schema
  Gebruik een tool zoals een spreadsheet of een gespecialiseerd contentkalenderprogramma om je content te plannen. Zorg ervoor dat je de specifieke datum en tijd opneemt waarop elk stuk content zal worden gepubliceerd, evenals andere relevante details (bijvoorbeeld de auteur, de doelgroep, de doelen).
 5. Monitor en pas aan
  Als je je content begint te publiceren, zorg er dan voor dat je de prestaties ervan monitort en je contentkalender hierop aanpast. Als bepaald type content bijzonder goed presteert, overweeg dan om er meer van te maken. Als een bepaald onderwerp niet aanslaat bij je doelgroep, overweeg dan om het te laten vallen of te vervangen door iets anders.

Door deze stappen te volgen, kun je een contentkalender maken die je helpt bij het organiseren en plannen van je content!

Zullen we samen wat gaafs maken? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag meteen een offerte aan!