Timelapse nieuwe tribunestoelen CM.com Circuit Zandvoort voor Holland Sport Systems

by | 18.05.2022

Holland Sport Systems heeft in 2020 de opdracht gekregen om de tribunestoelen van de tribune op het circuit van Zandvoort te vervangen voor nieuwe stoelen. Één en ander zou gerealiseerd moeten worden vóór de geplande Dutch Grand Prix in september van dat jaar. Dit bijzondere project voor het bedrijf uit Veenendaal kon natuurlijk niet worden gerealiseerd zonder het vast te leggen. Wij hielpen hen met een timelapse video en livestream. 

Family business

Hollands Sport Systems is een bedrijf dat producten levert voor sportaccommodaties. Van gaaslockers tot kleedkamerbanken en van tribunestoelen tot buitenmeubilair. Het bedrijf is eigendom van Jos Martens, de jongere broer van Paul. Paul en Jos groeiden op in een ondernemersgezin en richtten beide hun eigen bedrijf op. Bij deze klus kwamen de broers samen. “Het was de eerste keer in jaren dat er een Formule 1 race naar Nederland zou komen, dus daar was hij natuurlijk hartstikke trots op”, aldus Paul Martens.

Timelapse vervangen tribunestoeltjes

Het project duurde ongeveer twee weken. Zo’n zes medewerkers van het door Holland Sport Systems ingezette montagebedrijf verwijderden de bijna drieduizend oude stoelen, om ruimte te maken voor de nieuwe stoelen. Na het afvoeren (voor recycling) van de oude stoelen en het schoonmaken van de tribune zijn de nieuwe stoelen gemonteerd.

Voordat het team de stoelen had verwijderd was de tribune jarenlang gevuld met blauwe en witte stoelen. Daarvoor kwam het logo van CM.com in de plaats. Tijdens het weghalen van de stoelen heeft Holland Sport Systems ook voor een korte periode een aantal stoelen in het midden weggehaald, herken jij de geheime boodschap in de video?

Livestream, timelapse én fotografie

Martens Multimedia legde dit project op twee verschillende manieren vast en kwam met creatieve oplossingen om ideale standpunten te vinden. “Die hebben we gevonden in een mast van twaalf meter hoog.” De camera op deze mast maakte constant foto’s van de werkzaamheden, waar een toffe timelapse video van is gemaakt. Aan de overzijde van de tribune stond ook nog een camera voor een livestream. Deze beelden werden direct naar Veenendaal gestuurd waar Holland Sport Systems gevestigd is.

De mast van twaalf meter hoog is ook ingezet bij het project op het TT-circuit in Assen, waar Holland Sport Systems totaal zo’n negentienduizend stoelen heeft geleverd en gemonteerd.

Dit is niet de laatste keer dat Jos Martens een dergelijke opdracht succesvol heeft volbracht. Na dit in het oog springende project in Zandvoort heeft Holland Sport Systems onlangs bijna vijfduizend stoelen geleverd voor de nieuwe Raidillon-tribune op het circuit van Spa-Francorchamps in België.

Interesse in livestream, timelapse of fotografie?

Interesse in tribunestoelen?

Open chat
Heb je een vraag?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?