Van gevangenis naar modern woningcomplex

HD Projectontwikkeling koos Martens Multimedia om de transformatie van de Noordsingelgevangenis vast te leggen. In samenwerking met de communicatiemedewerkers van HD zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Een echt multimedia project.

Vanaf de sloop van de oude gevangenis is Martens Multimedia begonnen. Er zijn op verschillende plekken camera’s gehangen die opnames maakten voor timelapse video’s. De video’s werden gebruikt bijvoorbeeld gebruikt als visueel kwartaalverslag. Een erg creatieve oplossing om de voortgang van je project te delen met betrokkenen.

Tuin van Noord

Tuin van Noord is een project van HD Groep. De Noordsingel gevangenis in Rotterdam Noord wordt verbouwt tot bijzonder woningcomplex.

Het doorbreken van de gevangenismuren is symbolisch voor de herontwikkeling van het Noordsingelcomplex zoals Ontwikkelcombinatie Tuin van Noord voor ogen heeft. Door nieuwe functies toe te voegen en de monumentale en karakteristieke kenmerken van de voormalige gevangenis te behouden en nieuwe enthousiaste bewoners te trekken, creëren we een aantrekkelijk leefgebied waar gewoond en gewerkt wordt en waar men zich kan ontspannen in een nieuwe openbare buurttuin. Een transformatie van een gesloten en sobere omgeving, waar men niet vrijwillig verblijft, naar een open, groene en uitnodigende ‘Tuin van Noord’ die mensen met elkaar verbindt.

– HD Groep
 

 

Tijdens de coronaperiode hebben we een virtuele rondleiding gemaakt door Tuin van Noord.

Luchtfoto Tuin van Noord
Fotografie Bouw Tuin van Noorda
Beton Storten TuinvanNoord
Open chat
Heb je een vraag?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?