Duurzaam slopen voormalig Dijkzigt ziekenhuis 

Erasmus MC en Oranje B.V. hebben samengewerkt aan een bijzonder project: het vastleggen van de duurzame sloop van het oude gebouw van het Erasmus MC. Om dit te doen, werd er gebruik gemaakt van timelapse-beelden en werd er een livestream ingezet. De timelapse-beelden waren later zelfs gedeeld op NU.nl en op het AD! Veel mensen in Rotterdam hebben namelijk een band met het oude gebouw, omdat ze er bijvoorbeeld een operatie hebben ondergaan of omdat een familielid of vriend daar is behandeld.

Sloopmethode

De sloopmethode die werd gebruikt, is afkomstig uit Japan en zeer grootschalig. Het doel was om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken en als dit niet mogelijk was, werden de materialen gesorteerd en gerecycled. Hierdoor konden de vrijgekomen materialen worden gebruikt voor diverse bouwprojecten, zowel in Rotterdam als in ziekenhuizen in Afrika. Ook werden de vrijgekomen materialen gebruikt door particulieren en in de kunst.

De nieuwe plannen

De ambitieuze plannen en beschikbare ruimte creëerden de unieke kans om een campus te realiseren. Dit gebied biedt ruimte aan diverse nieuwe onderzoek-, onderwijs- en zorginstellingen naast het bestaande ziekenhuis.

Het project werd breed onder de aandacht gebracht door middel van een livestream op YouTube. Bekijk hem hier:

Zullen we samen wat gaafs maken? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag meteen een offerte aan!