Bouw van de Haliade-X

De Haliade-X windturbine in de Rotterdamse haven is een indrukwekkend staaltje van duurzame technologie. Het prototype heeft met zijn afmetingen van 248 meter hoog en wieken van 107 meter, nieuwe maatstaven gezet op het gebied van windenergie. Deze gigantische windturbine is gelegen op de Maasvlakte in Rotterdam en kan de grootste energieopbrengst ooit uit een enkele windturbine leveren. Jaarlijks kan de Haliade-X 46,3 GWh aan elektriciteit opwekken, waardoor de CO2-uitstoot met 28,1 kiloton wordt verminderd.

Vastleggen

Naast de bouw van de Haliade-X windturbine op de Maasvlakte in Rotterdam, is ook de vastlegging van deze bijzondere gebeurtenis van groot belang. Martens Multimedia heeft deze taak op zich genomen en heeft de bouw van de windturbine vastgelegd. Dit hebben wij gedaan door middel van verschillende camera’s die op strategische plekken waren geplaatst. Het resultaat is een indrukwekkende timelapse-video van de bouw van deze gigantische windturbine.

Monitoren

De camera’s die gebruikt zijn voor de timelapse-video hangen er nog steeds en worden nu gebruikt door ingenieurs om testen te monitoren. Het is dus niet alleen een interessante en mooie video geworden, maar het heeft ook een praktisch nut!

Zullen we samen wat gaafs maken? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag meteen een offerte aan!