Een 360° werkbezoek of rondleiding met de Virtual Visit

13.11.2021

Een 360° werkbezoek brengen of een rondleiding geven? Het kan met de Virtual Visit. Zoekt u een manier om mensen rond te leiden in onzekere tijden? Wilt u uw project laten zien aan uw partners, collega’s of (potentiële) klanten en bent u gebonden aan strenge regelgeving die het rondleiden vrijwel onmogelijk maken? Neem een Virtual Visit op met 360° video en verspreid deze via al uw kanalen.

Wat is een Virtual Visit?

Een Virtual Visit is een 360° video bezoek aan een project of locatie. Het eindproduct van een Virtual Visit is een makkelijk deelbare YouTube video van een lengte naar keuze. 360° video is een opkomende mediavorm die steeds vaker wordt benut om de kijker de ultieme ervaring te bieden. Met de 360° video kan de kijker zelf bepalen waar hij of zij heen kijkt. Dit is ideaal voor het nabootsen van werkbezoeken of rondleidingen.

Bespaar tijd en moeite 

Gelukkig zijn vele projecten of locaties nog volop in bedrijf. Partners, klanten of collega’s zijn geïnteresseerd hoe het ervoor staat. Helaas is het brengen van een werkbezoek of deelnemen aan een rondleiding erg lastig. Neem bijvoorbeeld het project A16 Rotterdam. Het bouwconsortium zocht een manier om omwonenden rond te leiden over de bouwplaats. Het verzorgen van PBM’s, naleven van de 1,5m regels en de beperkte beschikbaarheid van projectleiders zorgen ervoor dat het ouderwets rondleiden uitdagend zijn. Met de Virtual Visit van Martens Multimedia kostte deze rondleiding een dagdeel.

Events

De Rotterdam Port Promotion Council is een organisatie die erg snel omschakelde. De netwerkorganisatie van de Rotterdamse Haven heeft als doel verbinden en promoten van Rotterdamse Havenbedrijven. Dit deden zij voornamelijk door bedrijfsbezoeken en het bijwonen van beurzen. Zoals u wellicht kan bedenken, zitten dat soort events er voorlopig nog niet in. De Rotterdam Port Promotion Council kwam in aanraking met Martens Multimedia die op dat moment met een nieuwe technologie aan het experimenteren was. In samenwerkingen met RPPC hebben ze de 360° bedrijfsbezoeken bedacht. De bezoeken worden ingepast in online events van RPPC. Op hun website kun je je aanmelden voor deze events.

Hoe gaat het in zijn werk?

Martens Multimedia stemt af met de klant wat zij precies willen laten zien. Wat is het doel van de video? Vervolgens maken wij een plan en offerte. Bij een akkoord gaan we aan de slag. We prikken de opnamedatum en maken een script. Op de opnamedag beginnen we met een toelichting van de techniek en de ‘waar moet je op letten tijdens een 360° opname’ onder het genot van een bak koffie. Vervolgens gaan we aan de slag. Tijdens de opname verstopt de filmcrew zich buiten het zicht van de camera, want alles wordt opgenomen. We schieten naast de rondleiding wat extra beelden om de video zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Vervolgens edit Martens Multimedia een mooi eindresultaat. Deze plaatsen we op een YouTube kanaal, uiteraard met bijgeleverde thumbnail. Hieronder zie je de rondleiding over de bouwplaats van RTM stage Ahoy Rotterdam voor de Dag van de Bouw 2020. 

Tijdens de opname verstopt de filmcrew zich buiten het zicht van de camera, want alles wordt opgenomen!

Wat kost zo’n Virtual Visit?

Net als bij een normale videoproductie hangt de prijs van vele facetten af. Een Virtual Visit is er al vanaf €1950,-. We kunnen net als bij reguliere videoproducties met muziek, scripting, doelstelling sessies, acteurs, voice-overs de Virtual Visit naar wens uitbreiden. Mocht u geïnteresseerd zijn kunt u contact opnemen met of even telefonisch contact opnemen.

Open chat
Heb je een vraag?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?